Winterreünie 2017

Op zaterdag 4 februari 2017 vindt de winterreünie voor de donateurs en leden van de Vereniging Botterbehoud plaats in Woudrichem, dat bekend is van onder meer de zalmvisserij.

Woudrichem is een middeleeuws vesting- en vissersstadje op de grens van Brabant, Holland en Gelderland. Daar vloeien de rivieren Maas en Waal samen in de Merwede. Als zuidelijkste punt van de Hollandse Waterlinie is Woudrichem versterkt met de vestingen Gorinchem en Loevestein. Er zijn veel oude gebouwen zoals het Oude Raedthuys, de Hervormde kerk met Martinustoren, genaamd de Mosterdpot, het Katholieke kerkje gewijd aan Johannes Nepomucenus, het Huis van Jacoba van Beieren, de Gevangenpoort, renaissancehuizen, militaire gebouwen en de Leugenbank. Het Visserijmuseum en de Historische Haven laten veel fraais en wetenswaardigs zien, uit de tijd dat een groot deel van de bevolking zich met visserij en scheepvaart bezig hield.wr-vbb

Vanuit het stadje brengt het schilderachtige Voetveer ‘Boven ‘t Gat’ je  naar het Munnikenland, waar u Slot Loevestein al ziet liggen. Het veer maakt gebruik van eeuwenoude zogenaamde veerrechten van het voetveer tussen Woudrichem en Slot Loevestein.

De gidsen verzorgen met plezier een ontdekkingstocht door de stad met aandacht voor wat ons interesseert.  Zij vertellen de mooiste verhalen en laten de interessantste hoekjes van de stad zien, met aandacht voor de vestingwerken, waterlinie, visserij en scheepvaart. Kortom, er zijn redenen te over om aanwezig te zijn bij deze reünie om met elkaar bij te praten te midden van de rijke historie van de stad Woudrichem. Nadere details en route beschrijving zullen bekend gemaakt worden bij de bevestiging van uw  inschrijving.

Het bestuur meent dat met dit programma u een interessante en gezellige dag geboden wordt en dat daardoor een bijdrage geleverd wordt aan onze onderlinge relatie.

Wij hopen dat u zich dan ook in groten getale aanmeldt, waarbij ook nu weer geldt: wie het eerst komt, is ook als eerste aan de beurt. Wij in samenwerking met onze partners uit Woudrichem zien in ieder geval uit naar uw komst!

De kosten bedragen €27,50 p.p. Hierbij inbegrepen zijn koffie bij aankomst, een lunchpakket en een maaltijd. Het is mogelijk om maximaal 2 introducees mee te nemen. Voor hen geldt hetzelfde tarief.