Zomerreünie 2019

Een Zomerreünie is bedoeld voor de donateurs van de VBB. Zij kunnen meevaren op schepen van leden van onze vereniging. Je zeilt dus mee met een traditioneel vissersschip met ervaren bemanning. Met het werk aan boord (zeilen hijsen, zwaarden ophalen etc.) krijg je een aardige indruk van het zware werk dat de vroegere Zuiderzee vissers moesten verrichten om hun boterham te verdienen. Er zal ongeveer vier uur gevaren worden (11.30 – 15.30 uur). Tussentijds zal geankerd worden voor de lunch. Al met al kan dit, als het weer ook een beetje meewerkt een prachtige dag worden.

Graag nodigen wij dan ook onze donateurs uit voor deze jaarlijkse Zomer Reünie, die dit jaar wordt deze georganiseerd in Lemmer en wel op zaterdag 25 mei. Let op, dus niet op de traditionele eerste zaterdag van juni. Op die dag is geen ruimte voor onze schepen in de haven.

Fiskerhaven Lemmer, zie ook LE50.nl

Lemmer was in het verre verleden een belangrijke vissersplaats, mede door haar vloot van ongeveer 140 schepen. Met de komst van de Afsluitdijk werd haar betekenis aanzienlijk minder. De watersport is nu een belangrijke bron van inkomsten. Lemmer heeft een centrum functie voor het zuiden van Friesland en het noorden van Flevoland. De Lemster aak, een type zeilend visservissers schip (bv De Groene Draeck van prinses Beatrix ) vindt zijn oorsprong in Lemmer. In de zogenaamde Fiskerhaven – de museumhaven van Lemmer – hebben een aantal originele Lemsteraken hun vaste ligplaats. Zij hebben een grote kuip en een bun om de vis levend te houden en een klein vooronder. In dit soort boten visten de Lemsters vroeger op de Zuiderzee.

Wij hopen dat u zich in groten getale aanmeldt, waarbij ook nu geldt: wie het eerst komt, is ook als eerste aan de beurt.

De kosten bedragen € 30,-p.p., hier inbegrepen koffie bij aankomst en lunchpakket aan boord.
Het is mogelijk maximaal 2 introducés mee te nemen; voor hen geldt een zelfde tarief.

Er is een mogelijkheid om na afloop deze dag met een BBQ buffet af te sluiten. De kosten, € 20 p.p. zijn voor eigen rekening. Geef bij aanmelding apart aan of u deel wil nemen aan de BBQ. Ook deze kosten graag vooraf betalen.

Wij gaan ervan uit dat u uw donatie 2019 betaald heeft. Als dit nog niet het geval is, kunt u deze apart overmaken.

De details over het programma met de optionele afsluitende BBQ ontvangt u medio mei als bevestiging van uw deelname.